Tuliset Chilitahnat
Mitä sambal on?
Sambal (alkuperäinen lainasana sambel Jaavan kielestä) on Indonesialainen tulinen chilitahna. Chilitahna on tehty murskatusta tai soseutetusta tuoreesta chilistä ja pienistä määristä muita ainesosia, valkosipuli, salottisipuli, jne.
Sana sambal käytetään myös osoittamaan ruokaa, jossa sambal/chilitahna on tärkein ainesosa. Esimerkiksi Indonesialainen ruoka Sambal goreng kentang on paistettu peruna maustettuna sambal-/chilitahnalla.
Mitä sambalista voi tehdä?
Sambalia käytetään kaikkiin tarkoituksiin, sopii erinomaisesti sekä pöytämausteeksi että ruoan valmistukseen. Sitä voidaan lisätä nuudeli ruokiin, keittoihin, patoihin, lihaan, riisiin, pastaruokiin ja jopa kanamuniin. Sambalilla voidaan myös lisätä tulisuutta ja makua marinaadiin, dippiin, kastikkeisiin sekä leivän levitteenä.
GREENJAVA® Sambalia Suomessa kasvatetuista chileistä. Makuvaihtoehtoina valikoimassa ovat:
- Sambal Bawang (Tulinen sipuli chilitahna)
- Sambal Hijau (Tulinen vihreä chilitahna)
GREENJAVA® SAMBAL BAWANG Tulinen Sipuli-chilitahna
Suomessa valmistettu GREENJAVA® Sambal Bawang on Indonesialainen tulinen chilitahna suomalaisesta pää raaka-aineesta:
- Tulisuus 9/10
- 100% kasviperäinen
- Lountaisesti gluteeniton
- Lisäaineeton
Sambalia käytetään kaikkiin tarkoituksiin, sopii erinomaisesti sekä sellaisenaan pöytämausteeksi, että ruoan valmistukseen korostamaan sekä parantamaan muita makuja: nuudeli ruokiin, keittoihin, patoihin, lihaan, riisiin, pastaruokiin ja jopa kanamuniin. Sambalilla voidaan myös lisätä tulisuutta ja makua marinadiin, dippiin, kastikkeisiin sekä leivän levitteenä.
Ainesosat:
Chili* 35%, salottisipuli* 28%, rypsiöljy*, valkosipuli*, sokeri*, suola, hiivauute.
* = Suomalainen raaka-aine.
Käyttöohje:
Sopii erinomaisesti sekä sellaisenaan pöytämausteeksi että ruoan valmistukseen korostamaan sekä parantamaan muita makuja. Käytä esimerkiksi dippien, paistetun riisin, kasvisten, kalan, kanan ja lihan maustamiseen.
Säilytys:
Huoneenlämmössä. Avattu pakkaus säilytetään jääkaapissa.
Ravintosisältö per 100 g:
Energia 1636 kj/397 kcal
Rasva 40 g, -josta tyydyttynyttä 3 g
Hiilihydraatit 24 g, -josta sokereita 16 g
Proteiini 7 g
Suola 2 g
Tuoteyksikkö 150 g tuotteen EAN: 6430065480068
Myyntierä 6 x 150 g myyntierän EAN: 6430065480075
GREENJAVA® SAMBAL HIJAU Tulinen Vihreä Chilitahna
Suomessa valmistettu GREENJAVA® Sambal Hijau on Indonesialainen tulinen vihreä chilitahna suomalaisesta pää raaka-aineesta:
- Tulisuus 9/10
- 100% vegaaninen
- Lountaisesti gluteeniton
- Lisäaineeton
Sambalia käytetään kaikkiin tarkoituksiin, sopii erinomaisesti sekä sellaisenaan pöytämausteeksi, että ruoan valmistukseen korostamaan sekä parantamaan muita makuja: Nuudeli ruokiin, keittoihin, patoihin, lihaan, riisiin, pastaruokiin ja jopa kanamuniin. Sambalilla voidaan myös lisätä tulisuutta ja makua marinadiin, dippiin, kastikkeisiin sekä leivän levitteenä.
Ainesosat: Rypsiöljy*, vihreä chili* 30%, salottisipuli*, limettimehu, hiivauute, suola. * = Suomalainen raaka-aine.
Käyttöohje: Sopii erinomaisesti sekä sellaisenaan pöytämausteeksi että ruoan valmistukseen korostamaan sekä parantamaan muita makuja. Käytä esimerkiksi dippien, paistetun riisin, kasvisten, kalan, kanan ja lihan maustamiseen.
Säilytys: Huoneenlämmössä. Avattu pakkaus säilytetään jääkaapissa.
Ravintosisältö per 100 g:
Energia 2082 kj/ 506 kcal
Rasva 52 g, -josta tyydyttynyttä 4 g
Hiilihydraatit 18 g, -josta sokereita 12 g
Proteiini 5 g
Suola 2 g
Tuoteyksikkö 150 g tuotteen EAN: 6430065480082
Myyntierä 6 x 150 g myyntierän EAN: 6430065480105